Talk in Wageningen (NL) ~ postponed

Festival Indonesië is verplaats naar 2021, voor de Kick-off wordt een nieuwe datum gezocht.

Het Festival Indonesië opent op 8 april 2020 om 19.30 uur met voordrachten en muziek in de bblthk. Deze avond is de Kick Off van het Festival Indonesië van City of Cultures. 

Sabine Bolk vertelt over haar ‘reis naar Batik’. Leontine Visser heeft een voordracht over het Feest in de Molukken. En er is muziek van de groep Dangiang Parahiangan met Cianiuran muziek. De toegang is gratis.

Sabine vertelt in haar lezing over batik: de stof, de betekenis en de geschiedenis. Zij doet dit aan de hand van de vele ervaringen die zij opdeed tijdens haar reizen naar batik en de doeken die zij verzamelde.

In 2009 maakte Sabine Bolk haar eerste ‘reis naar Batik’. Tijdens deze reis ging zij op Java op zoek naar hoe batik gemaakt werd en of ze het zelf kon leren. Zeven jaar (2016) later verbleef Sabine Bolk drie maanden op Java om de batikkunst vast te leggen.

In 2019 bezocht Sabine wederom Java. Tijdens deze derde reis richtte zij zich op de historie van batik die verweven is met het koloniale verleden en het gedeelde erfgoed wat hieruit voortgekomen is. In het huidige onderzoek dat zij uitvoert, werkt zij aan een hervertelling van de (Indo-)Europese invloed op de Javaanse batik tussen 1840 en 1890.

Datum: woensdag 8 april 2020
Tijd: inloop 19.30 en start 20.00 uur 
Locatie: bblthk Wageningen 
Entree: gratis Comments are closed.