Categories
News

20 november 2020 – Online presentatie Kostuumvereniging

Sabine Bolk is beeldend kunstenaar en verdiept zich de afgelopen 11 jaar in batik. Ze laat zich hierbij niet alleen inspireren door de techniek, maar vooral door de patroonleer, de filosofie van Batik. Op haar blog ‘De reis naar Batik’ doet zij verslag van haar ontdekkingen, haar onderzoek en reizen. Onder deze titel houdt zij op 20 november om 20u een online presentatie.

Foto door Harold Pereira

In 2009 maakte Sabine Bolk haar eerste ‘reis naar Batik’. In 2016 maakte ze een tweede reis waarbij ze 3 maanden op Java, Indonesië, verbleef om het proces van batik te documenteren. In 2019 bezocht ze voor de derde maal Java om haar huidige onderzoekproject ‘Re-telling the history of the (Indo-)European influence on Batik between 1840-1890’ te lanceren. Voor haar onderzoeksproject is ze tevens als Research Associate bij het Research Center for Material Culture (RCMC) aangenomen en onderzoekt hier de collecties van het Nationaal Museum van Wereldculturen.Sabine schrijft ook voor het onlineplatform Modemuze, organiseert events waaronder de ‘Batik Stand’ en geeft regelmatig lezingen, presentaties en workshops. Omdat Sabine als kunstenaar inspiratie uit batik haalt, zet ze zich ook in voor het behoud ervan. Sabine werkt samen met batikmakers op Java, maar ook met onderzoekers, ontwerpers, kunstenaars en andere batikfans, om batik op vele verschillende wijzen te promoten.

Hoe deel te nemen aan deze presentatie

De online presentatie wordt aangeboden via Teams. Via een link op de Kostuumvereniging website krijgt u toegang op 20 november.
De presentatie start om 20 uur en zal tot uiterlijk 21 uur duren. We hopen natuurlijk dat u hierbij zult zijn. U hoeft zich niet van tevoren in te schrijven.
De handleiding hoe deze link te gebruiken vindt u hier. NB: we vragen de deelnemers hun microfoon en camera uit te zetten. Hoe u dit kunt doen, vindt u in de handleiding.

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met contact@kostuumvereniging.nl
De bijeenkomst wordt op opgenomen en is na afloop op ons YouTube-kanaal te zien.