2 November 2019 – Talk at Vrijmetselarij Museum

De Javaanse batik is dit jaar 10 jaar beschermd erfgoed, maar staat als ambacht nog altijd onder druk.

Sinds 2009 is batik UNESCO immaterieel cultureel erfgoed van Indonesië. De Javaanse batik is dit jaar 10 jaar beschermd erfgoed, maar staat als ambacht nog altijd onder druk.

Sabine is zojuist teruggekeerd van een van haar vele reizen naar Java. Tijdens die reis heeft zij zich gericht op de historie van batik die verweven is met het koloniale verleden en het gedeelde erfgoed wat hieruit voortgekomen is.

Sabine Bolk (1984) is beeldend kunstenaar en verdiept zich sinds 10 jaar in batik, de Indonesische textielkunst. Naast de techniek, laat zij zich vooral inspireren door de patroonleer en de filosofie van batik. Zij schrijft artikelen, organiseert events en geeft regelmatig lezingen, presentaties en workshops. Sabine werkt samen met batikmakers op Java, maar ook met onderzoekers, ontwerpers, kunstenaars en andere batikfans.

Avontuur in Azië — vrijmetselarij als wereldwijd sociaal netwerk sinds 1734

Dit evenement wordt georganiseerd binnen het kader van de tijdelijke tentoonstelling Avontuur in Azië, die tot april 2020 te zien is bij het Vrijmetselarij Museum. Bezoek de website voor de actuele openingstijden.

Lezing is op zaterdag 2 november van 15u-16u. Online tickets te koop via deze link. De ticketkosten zijn excl. museumtoegang. U ontvangt gratis een exemplaar van het tentoonstellingsmagazine.

Locatie: Vrijmetselarij Museum / Cultureel Maçonniek Centrum (CMC), 2B Javastraat 2585 AM Den Haag